Szanowni Państwo !

Z radością informuję, że w poniedziałek 22 stycznia uruchomiliśmy  stołówkę szkolną. Cena jednego obiadu dla ucznia wynosi 3 zł.

Opłat należy dokonywać przelewem nr konta

PKO BP 09 1020 2313 0000 3402 0573 2815

Szkoła Podstawowa nr 38

Na przelewie należy wpisać:

nazwisko i imię dziecka, tytuł wpłaty: obiady za miesiąc – VI/2018r. SP 38

Opłat dokonujemy za miesiąc z góry. Zgodnie z regulaminem za nieterminowe wpłaty naliczane są odsetki.

Prosimy o terminowe wpłaty do 5-ego każdego miesiąca. Rezygnację z obiadów  oraz nieobecności dzieci proszę zgłaszać pod nr. 602-271-794

 

Przypominamy, że nieobecność ucznia należy zgłosić osobiście lub telefonicznie, najpóźniej do godziny 8.00 rano: tel.  intendent: 602 271 794 (od godz. 7.00 do godz. 11.00).

Uprzejmie prosimy o zapoznanie się z regulaminem:

 Regulamin-stołówka szkolna (1) 

Regulamin stołówka szkolna (2)

Regulamin stołówka szkolna (3)

             

                                           Jadłospis

                                 od dnia 24 IX 2018 do 28 IX 2018

 

 

Poniedziałek

  1. Zupa pieczarkowa z ziemniakami ((2,5)
  2. Makaron z sosem truskawkowo-jogurtowym(1,2,3),kompot

Wtorek

  1. Zupa pomidorowa z makaronem(1,2,3,5)
  2. Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i warzywami(1,2,5),naturalna lemoniada

Środa

1 . Zupa grysikowa na kurczaku(1,2,5)

  1. Kotlety panierowane z kurczaka(1,2,3),puree ziemniaczane, surówka z kapusty lodowej, kompot

Czwartek

  1. Barszcz czerwony z ziemniakami(2,5)
  2. Gulasz z indyka i fasolki szparagowej(1,2,5),ryż, naturalna lemoniada

Piątek

  1. Krupnik z ziemniakami(2,5)
  2. Kotlety z jajek(1,2,3),puree ziemniaczane, marchewka z groszkiem,kompot

                              

                                 od dnia 11 VI 2018 do 15 VI 2018

Poniedziałek

  1. Zupa pieczarkowa z makaronem (1,2,3,5)
  2. Jajko w sosie koperkowym, młode ziemniaczki, groszek z marchewką (2,3), kompot

Wtorek

  1. Zupa marchewkowa z ziemniakami(2,5)
  2. Zapiekanka makaronowa z mięsem, warzywami i żółtym serem(1,2,3),kompot truskawkowy

Środa

1 . Zupa pomidorowa z makaronem (1,2,3,5)

  1. Kotlety schabowe, puree ziemniaczane(1,2,3),kapusta kiszona zasmażana, kompot truskawkowy

Czwartek

  1. Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem (1,2,5)
  2. Kotlety drobiowe „dzikuski”, ryż (1,2),surówka z białej kapusty, rzodkiewki, marchwi i papryki, naturalna lemoniada

Piątek

1.Zupa jarzynowa (2,5)

  1. Paluszki rybne, puree ziemniaczane(1,2,3),surówka z kapusty kiszonej, marchwi i cebuli,

 

od dnia 04 VI 2018 do 08 VI 2018

Poniedziałek

  1. Zupa ogórkowa z ziemniakami (2,5)
  2. Racuchy z bananami na maślance (1,2,3), kompot

Wtorek

  1. Zupa szpinakowa z ryżem(2,5)
  2. Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym(1,2,3),naturalna lemoniada

Środa

1 . Rosół drobiowy z makaronem(1,3,5)

  1. Kopytka z gulaszem wieprzowym (1,2,3),mini-marchewki, kompot

Czwartek

  1. Zupa krem z brokułów z grzankami (2,5)
  2. Podudzia z kurczaka, ryż(1,2),ogórki małosolne, kompot

Piątek

1.Krupnik wiosenny (2,5)

  1. Burgery rybne, puree ziemniaczane(1,2,3,4),surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i marchwi, kompot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 od dnia 28 V 2018 do 30 V 2018

Poniedziałek

  1. Zupa cebulowa krem z groszkiem ptysiowym(1,2,5)
  2. Makaron z białym serem, masłem i cukrem(1,2,3), kompot

Wtorek

  1. Botwinka z ziemniakami i jajkiem(2,5)
  2. Gulasz drobiowy z ryżem, warzywa zapiekane z żółtym serem(1,2,5),naturalna lemoniada

Środa

1 . Zupa grysikowa na rosole(1,2,5)

  1. Pieczeń z karczku w sosie własnym, puree ziemniaczane(1,2,3),surówka z sałaty lodowej, pomidora i ogórka, kompot

 

                                 od dnia 21 V 2018 do 25 V 2018

Poniedziałek

  1. Żurek z kiełbasą i ziemniakami (1,5)
  2. Jajko sadzone ze szczypiorkiem, puree ziemniaczane, groszek z marchewką (2,3),kompot

Wtorek

  1. Zupa wiosenna z brukselką (2,5)
  2. Pulpety drobiowe w sosie pomidorowo-marchewkowym ,ryż, surówka z marchwi, jabłka i ananasa(1,2,5),naturalna lemoniada

Środa

1 . Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem(1,2,5)

  1. Kotlety z kurczaka panierowane, puree ziemniaczane, mizeria(1,2,3), kompot

Czwartek

1.Zupa szpinakowa krem z grzankami (2,5)

2.Gulasz wołowy, kasza jęczmienna, buraczki tarte z jabłkiem(1,2),kompot

Piątek

1.Zupa pomidorowa z ryżem (1,2,5)

2.Filet z miruny soute, puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i cebuli (1,2,3,4),kompot

 

                                    

                                 od dnia 14 V 2018 do 18 V 2018

Poniedziałek

  1. Zupa pieczarkowa z makaronem (1,2,3,5)
  2. Maślane racuchy z jabłkami i marmoladą (1,2,3),kompot

Wtorek

  1. Zupa ziemniaczna (2,5)
  2. Gołąbki w sosie pomidorowym „Szefa Kuchni”(1,2,5),naturalna lemoniada

Środa

1 . Rosół drobiowo-wołowy z makaronem(1,3,5)

  1. Kotlety schabowe, puree ziemniaczane, młoda kapusta na maśle z koperkiem(1,2,3),kompot

Czwartek

1.Barszcz biały z ziemniakami i jajkiem (1,2,3,5)

2.Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym(1,2,3),naturalna lemoniada

Piątek

1.Zupa koperkowa z ziemniakami (1,2,5)

2.Ryż z jabłkami i cynamonem polany śmietanką (2),kompot

 

                                 od dnia 07 V 2018 do 11 V 2018

Poniedziałek

  1. Zupa cebulowa krem z grzankami (1,2,5)
  2. Makaron z sosem truskawkowo-jogurtowym (1,2,3),kompot

Wtorek

  1. Zupa ogórkowa z ziemniakami (2,5)
  2. Pieczeń z kurczaka w sosie śmietanowym (1,2,5),ryż, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka i rzodkiewki, naturalna lemoniada

Środa

1 . Botwinka z ziemniakami i jajkiem(2,5)

  1. Kotlety mielone ,puree ziemniaczane (1,2,3),brokuł zapiekany z serem żółtym, kompot

Czwartek

1.Zupa kalafiorowa z ziemniakami (1,2,5)

2.Makaron  łazanki z kiełbasą, pieczarkami i kapustą kiszoną (1,3), naturalna lemoniada

Piątek

1.Krupnik drobiowy z kaszą jęczmienną (1,5)

2.Filet z miruny panierowany, puree ziemniaczane(1,2,3,4), surówka z marchwi i kapusty kiszonej, kompot

 

Szkoła zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niej.