OPŁATY ZA OBIADY:

Kwota za obiady w miesiącu listopad 2020 roku wynosi 60zł. (20×3)
Kwota za obiady w miesiącu listopad dla rodziców których dziecko spożywało obiad 14 X 2020r.
–w dniu Edukacji Narodowej -wynosi 63zł. (21×3)
Opłaty za obiad realizujemy przelewem na konto od 20 do 27 dnia każdego miesiąca
poprzedzającego miesiąc, za który opłata jest wnoszona.
Wyjątek stanowi płatność za wrzesień i styczeń, wtedy to opłaty mogą wpływać do 5-go dnia miesiąca.
Numer konta 54 1020 2313 0000 3702 0622 9662.
Na przelewie należy wpisać: nazwisko i imię dziecka, tytuł wpłaty: np. obiady za miesiąc, klasa
–XI/2020r. SP 38
Prosimy terminowe wpłaty.

 

Przypominamy, że nieobecność ucznia należy zgłosić osobiście lub elektronicznie na adres:  intendent@sp38.katowice.pl ,

najpóźniej do godziny 8.00 rano.

Uprzejmie prosimy o zapoznanie się z regulaminem:

 Regulamin-stołówka szkolna (1) 

Regulamin stołówka szkolna (2)

Regulamin stołówka szkolna (3)

             

                                       

Jadłospis

od dnia 12 X 2020 do 16 X 2020

Poniedziałek

1. Żurek śląski z ziemniakami i kiełbasą (1,5)

2. Kluski na parze z sosem truskawkowo-jogurtowym (1,2,3), kompot

Wtorek

1. Zupa jarzynowa z ziemniakami (2,5)

2. Makaron spaghetti z sosem mięsno-warzywnym,(1,2,4,5),owoc , naturalna lemoniada z miodem

Środa DZIEŃ EDUKACJI NARODOWEJ (ŚWITLICA I ODDZIAŁ „0”)

1 . Zupa marchewkowa z makaronem (1,5)

2. Naleśniki z serem, owoc (1,2,3,5), kompot

Czwartek

1. Zupa ziemniaczana krem z grzankami (1,2,5)

2. Gulasz z indyka, ryż z warzywami (1,2,5) , naturalna lemoniada

Piątek

1. Zupa pomidorowa z makaronem (1,2,5)

2.Paluszki rybne, puree ziemniaczane (1,2,3,4), surówka z marchwi i jabłka, kompot

Dyrektor Intendent Kucharz

Jadłospis

od dnia 19 X 2020 do 23 X 2020

Poniedziałek

1. Zupa gulaszowa z ziemniakami (5)

2. Jajko sadzone ze szczypiorkiem, puree ziemniaczane (1,2,3,5), marchew z groszkiem, owoc, kompot

Wtorek

1. Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami (1,5)

2. Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, warzywami i żółtym serem (1,2,3,5) naturalna lemoniada z miodem

Środa

1 . Rosół drobiowo-wołowy z makaronem i natką pietruszki(1,5)

2. Udziec z kurczaka, puree ziemniaczane, buraczki z jabłkiem (2), kompot

Czwartek

1. Zupa cebulowa krem z grzankami (1,2,5)

2. Makaron penne z kurczakiem w sosie szpinakowym, serem feta i słonecznikiem, (1,2,5),owoc, naturalna lemoniada

Piątek

1. Zupa morska z makaronem (1,2,4,5)

2.Ryż zapiekany z jabłkami i sosem jogurtowo-śmietanowym (2), brzoskwinia w syropie, kompot

Dyrektor Intendent Kucharz

1. Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami (1,5)

2. Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, warzywami i żółtym serem (1,2,3,5) naturalna lemoniada z miodem